Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Düzenli Motor Yağı Değişimi Niçin Önemlidir?

19-10-2022 10:02
Düzenli Motor Yağı Değişimi Niçin Önemlidir?
Motor yağı, motorun içindeki hareketli parçaları yağlayarak sürtünmeyi azaltır ve motoru soğutur. Motor yağı ayrıca, motorun içindeki pislikleri ve kirleri toplayarak temizler.

Eğer motor yağı düzenli olarak değiştirilmezse, motorun çalışması zorlaşabilir ve hatta durabilir. Kirli ve koyulaşmış yağ, motorun içindeki parçaların arasında sürtünmeye neden olur ve parçaların daha çabuk aşınmasına, kırılmasına veya zarar görmesine neden olabilir. Bu da motorun performansını ve dayanıklılığını azaltır.

Ayrıca, kirli motor yağı, motorun içindeki kanalları ve filtreleri tıkayarak yağ akışını engelleyebilir. Bu da motorun aşırı ısınmasına, yağ basıncının düşmesine ve hatta motor arızasına neden olabilir.

Bu nedenle, motor yağı düzenli olarak değiştirilmelidir. Motor yağı değişim periyodu, aracın marka ve modeline, kullanım koşullarına ve yağın türüne bağlı olarak değişebilir. Ancak genellikle, motor yağı 5000-8000 km aralıklarla veya belirli bir süre sonra değiştirilmesi önerilir. Motor yağı değiştirme işlemi, aracın sağlığı için çok önemlidir ve ihmal edilmemelidir.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut aliquam
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.